Reguliersgracht 33

Monumentaal 17-eeuws (verbouwd in 1876) grachtenpand bestaande uit vijf woonlagen (ruim 300m2) op zeer courante lokatie met buitenplaats, dakterras en gelegen op eigen grond. In 1916 is er een erker met balkon geplaatst voor een prachtige doorkijk over de Reguliersgracht

De gracht is genoemd naar het Reguliersklooster, dat gestaan moet hebben op de plek waar nu de Utrechtsestraat en Keizersgracht kruist. Ten behoeve van de tram wilde het stadsbestuur in 1901 nog een deel van de gracht dempen. Het genootschap Amstelodamum én de schrijver Jan Ligthart kwamen in verweer en hebben dit kunnen voorkomen. De Reguliersgracht vanaf de Herengracht is het meest gefotografeerde deel van de stad, vanwege de zeven bruggen over de Reguliersgracht.

Bereikbaarheid:
Het pand ligt op een van de mooiste plekjes binnen de Amsterdamse grachtengordel tussen de Herengracht en de Keizersgracht met vele galerieën, musea, gezellige restaurantjes en cafés op loopafstand wat zorgt voor een levendige en gemoedelijke sfeer. Het grachtenpand is zowel met de auto als met het openbaar vervoer op Amsterdamse wijze bereikbaar.

Indeling:
Reguliersgracht 33-O:
Souterrain (64m2). Via eigen entree toegang naar het souterrain met twee kamers, keuken, badkamer en buitenplaats (patio). Plafondhoogte 2,40m. originele authentieke balklaag wordt gerenoveerd (eventueel samen te voegen met 31H via interne trap)

Reguliersgracht 33-H:
Bel-etage (64 m2). Via eigen entree toegang naar de bel-etage met een woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet/douche. Plafondhoogte 2,71m.

originele authentieke balklaag wordt gerenoveerd (eventueel samen te voegen met 31O via interne trap)

Reguliersgracht 33-1:
1e etage (66m2). Via eigen entree toegang naar de bel-etage met grote woonkamer met erker. Momumentaal ornamenten plafond, hoogte 2,91m
2e etage (66m2). Twee ruime slaapkamers waarvan de slaapkamer aan de voorzijde toegang naar het balkon, separaat toilet en badkamer. Plafondhoogte 2,96m.
Zolderetage (44m2). Twee ruime slaapkamers, badkamer en toilet en toegang tot groot dakterras.
Deze verdieping is misschien wel de meest bijzondere van het pand. De kap van de kapverdieping is volledig in zicht is voorzien van diverse dakkappellen. Aan de buitenkant is de kap geïsoleerd.

De Reguliersgracht is een pittoreske gracht vlakbij alle gemakken van de (binnen)stad. Het is vooral ook een rustige buurt met veel jonge gezinnen die met kinderwagens en honden wandelen en buurtbewoners die genieten in de vele nabije parkjes. De woning is gelegen op de hoek van Keizersgracht. Alles wat Amsterdam zo populair maakt is binnen handbereik, zoals het Rijksmuseum en dierentuin Artis.

Voor de dagelijkse boodschappen zijn er diverse supermarkten en speciaalzaken in de Utrechtsestraat en heeft u de keuze uit tal van nabijgelegen cafés en restaurants (waaronder twee Michelin sterren restaurants) in het centrum, de Pijp of op het Amstelveld. Te voet winkelen kan ook: de Spiegelstraat, PC Hooftstraat en natuurlijk de Utrechtsestraat hebben een ruim aanbod aan boetiekjes, kunst en (lokale) speciaalzaken.

Parkeren kan vrijwel altijd in de nabije omgeving (middels vergunningstelsel van de gemeente Amsterdam) en met het openbaar vervoer zijn per tram, bus en/of metro Centraal Station, Station Zuid, Amstel Station en luchthaven Schiphol snel te bereiken.

Kortom: een unieke, zeer centrale maar toch rustige locatie aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. – Geheel grachtenpand bestaande uit 3 appartementsrechten (los of in één koop)
– Patio (ca. 15 m²)
– Geen monument, orde 2 pand
– nieuwe ramen voorzien van HR++ glas
– energielabel B naar verwachting
– erker met terras aan de voorzijde
– Unieke afwerking en materialen
– Voorzien van een nieuwe fundering
– Gelegen op eigen grond
– GEEN VvE
– Parkeren via vergunningstelsel
– Oplevering begin 2024