Leliegracht 35

__________

Binnenkort in de verkoop

LELIEGRACHT 35

OMSCHRIJVING
Heerlijk gelegen monumentaal grachtenpand uit de 17e eeuw met achterhuis en tuin in het historische deel van het centrum. Het pand bestaat aan de grachtzijde uit 5 bouwlagen (incl. souterrain en zolderverdieping) en heeft een achterhuis met 4 bouwlagen. Achtertuin met gunstige zonligging (zuidwesten).
Vanuit de tuin en alle verdiepingen van het achterhuis heeft u een fenomenaal uitzicht op de Westertoren. Eigen grond (geen erfpacht!).

OMGEVING
Dit woonhuis ligt aan de Leliegracht, het gedeelte tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht. Zeer centrale locatie, met alle voorzieningen van de stad binnen loopafstand; de gezellige Jordaan, de Noordermarkt, de 9 Straatjes, winkels, restaurants, musea en prima OV-aansluiting naar Centraal Station.

INDELING

Entree via de bordestrap op de bel etage, prachtige entree met marmeren vloer en lambrizering, ornamentenplafond en lijstwerk op de wanden. Op de bel etage een ruime kamer aan de voorzijde met hoge plafonds. Het plafond heeft unieke schilderingen en is origineel uit de 17e eeuw. Een marmeren trap naar opkamer in het achterhuis. In het Tussengedeelte een keukenaansluiting. In het achterhuis een fraaie kamer met ornamenten, parketvloer en openslaande deuren naar de veranda over de volle breedte (op het zuiden) met een stijlvol gietijzeren hekwerk en afwerking. Vanuit de veranda met een trapje naar de tuin.

Souterrain aan de voorzijde: entreedeur vanaf de straatzijde. Betonnen vloer en stahoogte onder de balken 1.84 m., (funderingsherstel heeft plaatsgevonden. Hier bevinden zich ook de meterkast en de wasmachine-aansluiting. Aan de achterzijde een trapje naar overloop met kastruimte en toegang tot zowel de kelderruimte onder het achterhuis (hier staat de CV-ketel opgesteld), als ook naar de tuinkamer
in het achterhuis met naastgelegen gang met deur naar de tuin.

1e verdieping: hal met toilet en fonteintje en de woonkamer aan de gracht met drie ramen en keukenaansluitingen naar wens koper. Aan
de achterzijde een fraaie kamer in het achterhuis met aangrenzende serre van waaruit uitzicht over de binnentuinen.

2e verdieping: overloop, zeer luxe badkamer met inloopdoche, ligbad, messing kranen etc. royale masterbedroom aan de voorzijde. Vanuit de hal een vaste trap naar de zolderverdieping met dakkapel, hier zijn 2 slaapkamers en  een 2e badkamer aan de achterzijde (ligbad en wastafel). Vliering met bergruimte via luik in de zolderkamer.

2e verdieping achterhuis: eveneens een slaapkamer met ruim balkon en kap in zicht.

BIJZONDERHEDEN
– Bouwjaar 1620-1625;
– Woonoppervlakte 279 m2, excl. 84 m2 souterrain en 13 m2 kelderruimte (meetrapport aanwezig);
– Eigen grond;
– Rijksmonument;
– Het pand is totaal gerenoveerd, nieuwe leidingen, vloeren, schilder- en stucwerk.
– Verwarming door middel van CV-combiketel Nefit aquapower cw6
– Oplevering zonder keukens

Bekijk de foto’s